bisericimedievaletargoviste.ro

Promovarea turistică a bisericilor medievale secolele XIV-XV din Târgoviște

Muzeul Vasile Blendea

IMG_9073

Muzeul s-a constituit în urma donaţiei familiei Maria şi Constantin Blendea. Deține un patrimoniu bogat, alcătuit din sculpturi, picturi, desene, schiţe de artă monumentală, piese de mobilier, dar şi obiecte personale care au aparținut sculptorului Vasile Blendea.

Expoziţia de bază este găzduită de o casă tip culă de secol XVIII, în şase săli şi două holuri, dintre care o sală şi un hol situate la demisol. Întreaga colecţie reprezintă o parte din viaţa creatoare a lui Vasile Blendea (1895-1988), cunoscut în arta contemporană românească mai mult ca sculptor şi monumentalist.

Totodată, colecția oferă vizitatorilor prilejul revederii unor locuri din oraş prin intermediul picturii şi graficii.

Spațiul este restaurat recent cu foarte mare grijă, punând în valoare exponatele, dar este în același timp o valoare în sine.

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro