bisericimedievaletargoviste.ro

Promovarea turistică a bisericilor medievale secolele XIV-XV din Târgoviște

Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni

IMG_0131

Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni este adăpostit în casa scriitorului Ioan Alexandru Brătescu-Voinești. Muzeul cuprinde mai multe secțiuni, în prima secțiune fiind prezentat orașul Târgoviște în calitatea sa de centru cultural al Țării Românești în Evul Mediu.

O a doua secțiune este dedicată poeților români ai redeșteptării naționale născuți în Târgoviște, iar o a treia scriitorilor celebri care au poposit în oraș. Sunt prezenți aici poeţii Văcăreşti și scriitorii paşoptişti: Vasile Cârlova, Grigore Alexandrescu, Ion Heliade Rădulescu și Ion Ghica.

O sală este dedicată Smarandei Gheorghiu, iar ultimele două săli sunt dedicate operei și vieții lui Ioan Alexandru Brătescu-Voinești. Sunt prezentate atât creaţiile sale literare, cât şi obiecte personale: scrisori, fotografii, mobilier, cărţi şi tablouri. A doua sală este chiar camera sa de lucru.

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro