bisericimedievaletargoviste.ro

Promovarea turistică a bisericilor medievale secolele XIV-XV din Târgoviște

Muzeul Poliției Române

IMG_3917

Muzeul Naţional al Poliţiei Române este singurul muzeu cu acest profil din ţara noastră și și-a deschis porțile la 7 iulie 2000.

A fost amenajat într-o clădire cu mare valoare artistică şi istorică, refăcută în stil neoclasic între anii 1867 şi 1893.

Muzeul prezintă diferitele etape de dezvoltare ale acestei instituții, fiind o oglindă a drumului parcurs atât pe plan național, cât și internațional. Exponatele româneşti sunt completate cu piese provenite din alte ţări.

În prima sală putem vedea o colecţie de uniforme, arme şi documente din perioada primei instituţii polițienești – Agia. În altă sală găsim uniformele din perioada interbelică.

O altă secțiune este dedicată uniformelor din perioada con-temporană, fiind expusă şi o motocicletă a Poliţiei Rutiere.

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro