bisericimedievaletargoviste.ro

Promovarea turistică a bisericilor medievale secolele XIV-XV din Târgoviște

Muzeul de Istorie

IMG_2659

Funcționează într-o clădire monument de arhitectură datând din 1902. Construită în stil neoclasic, clădirea a adăpostit inițial Palatul de Justiție, devenind sediul Muzeului de Istorie abia în 1986. La parterul Muzeului de Istorie sunt găzduite expoziții temporare, biblioteca și arhivele, iar la etaj se găseşte expoziția de bază care acoperă o lungă perioadă a istoriei, din paleolitic până în 1918. Prima sală este dedicată preistoriei și două săli celei de-a doua epoci a fierului. Perioada daco-romană este ilustrată prin diverse obiecte descoperite la Cătunu, Mătăsaru şi Mogoşani, iar secolele V-VII, prin descoperirile de la Băleni.

Urcăm câteva trepte şi simbolic facem un salt în timp: constituirea statului medieval Ţara Românească şi rolul pe care Târgoviştea l-a avut în istorie în secolul al XV-lea. Ultima sală este dedicată familiei regale a României, Războiului de Independenţă şi Primului Război Mondial.

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro