bisericimedievaletargoviste.ro

Promovarea turistică a bisericilor medievale secolele XIV-XV din Târgoviște

Muzeul de Artă

IMG_2737

Clădirea muzeului este realizată în stil clasic cu influenţe baroce şi are o frumoasă pictură interioară, cu motive neoclasice, vegetale şi florale. A fost construită în anul 1894 după planurile arhitectului Baltassare Vignossa Giovanni. Pictura a fost executată de Giovanni Battista del Basso.

Muzeul de Artă deține azi colecții de artă religioasă, mobilier de epocă, artă decorativă, podoabe și țesături orientale, dar și lucrări de artă modernă și contemporană românească.

Parterul este rezervat expoziției de artă veche românească, iar etajul artei decorative şi picturii de şevalet începând din prima jumătate a secolului al XIX-lea şi sfârşind cu lucrări din perioada interbelică. Sunt expuse aici lucrări de Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Dărăscu, Gabriel Popescu, Sava Henţia, George Demetrescu Mirea, Ştefan Vasilescu etc.

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro