bisericimedievaletargoviste.ro

Promovarea turistică a bisericilor medievale secolele XIV-XV din Târgoviște

Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic

IMG_0514IMG_0514

Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic este primul de acest fel din România și din Europa Centrală și de Sud-Est. Exponatele sunt în principal descoperirile cele mai importante făcute în paleoliticul superior și mijlociu din România.

În interior este reconstituită una dintre cele mai mari peșteri dintr-un muzeu din România și singura în care se regăsesc oameni de Neanderthal realizați cu respectarea tuturor exigențelor privind morfologia, surprinși în cele mai caracteristice preocupări, alături de un Homo Sapiens din Paleoliticul Superior, într-o firească ipostază de vânătoare.

Modalitatea de expunere reflectă o concepție modernă, cum ar fi ecranele pe care rulează scurte filme cu reconstituirea procedeelor tehnologice de realizare a uneltelor și armelor din piatră și os.

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro