bisericimedievaletargoviste.ro

Promovarea turistică a bisericilor medievale secolele XIV-XV din Târgoviște

Casa-atelier Gheorghe Petrașcu

IMG_2651

Casa Atelier „Gheorghe Petrașcu” a fost inaugurată ca expoziție permanentă la 12 aprilie 1970. A fost unul dintre locurile unde pictorul a trăit și a pictat de-a lungul vieții.

„Casa-atelier” conţine un fond de 51 de exponate, uleiuri şi grafică, ce dezvăluie publicului etapele majore din opera pictorului surprinzând toate genurile abordate: peisaje, portrete şi naturi statice. Expoziția recreează atmosfera atelierului de lucru al pictorului. Muzeul expune și obiecte cu caracter memorial: fotografii, scrisori, peneluri, șevaletul și obiecte personale.

Influențat de pictorul Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu, primul artist membru al Academiei Române, se desprinde de acesta, creându-și propriul stil, original, bazat pe expunerea pe pânză a unei paste consistente, pline de strălucire.

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro